Панерли с бекон

Бърза, топла и вкусна закуска


Приготвяне
30 мин
Порции

10

Начин на приготвянe
Пресяваме брашното и прибавяме към него маята и солта. Доливаме половината олио и 2 и 1/3 ч.ч. вода. Омесваме тесотото около 10 мин, след което го разделяме на парчета, всяко от които по 200 г. Слагаме ги в голям съд, покриваме ги с мокра кърпа и ги оставяме да втасат на стайна температура. Оформяме парчетата тесто с овална форма. Слагаме в тях настърганите домати и няколко филийки сирене, а в средата – резените бекон и кашкавала. Завиваме краищата на пенерлите така, че да се затворят. Подреждаме ги в тава и ги печем във фурна, загрята на 200º, докато се зачервят. Преди да сервираме готовите панерли, ги намазваме с останалото олио.
Още по темата

В малка купичка слагаме леко затопленото краве мляко, 1 кубче мая и 1 к.л. захар. Разбъркваме до разтваряне на маята и слагаме 2-3 с.л. брашно да се получи рядка...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп