




Смесваме сметана, захар, ванилия и слагаме на умерен огън да заври. Накисваме желатина с малко студена вода и след 4 мин се добавя в сметаната и се разбърква добре. Сваляме от огъня и оставяме да се охлади. После се добавя киселото мляко при сметаната и се бърка до гладка смес. Разпределя се в чашки за крем карамел или форми за мъфини. Оставя се в хладилник да се желира. Приготвя се мусът. Пасират се узрелите кайсии с със захарта. Сипват се в купа, слага се на слаб огън и се бърка. Приготвяме желатина, накиснат с вода, и прибавяме при муса. Сваляме от огъня и оставяме да се охлади. С лъжица се сипва върху желираната панакота. Оставя се отново за 3-4 часа да стегне в хладилник. Обливаме с гореща вода и обръщаме върху чиния. Поднасяме с четвъртинки кайсии.
Разкошен десерт с дъх на лято! Да ви е сладко!
