Актрисата се научила да ги приготвя сама, за да контролира калориите
Бившата „спасителка на плажа” Памела Андерсън може да се похвали с идеални форми. Въпреки че отдавна не е първа младост, тя има фигура, за която мечтаят и още девойки и го демонстрира и по време на гостуването си в родния „ВИП Брадър”.
Блондинката призна, че й е трудно да я поддържа, защото постоянно е изкушена от различни сладки десерти. Преди четири години решила, че ще научи сама да приготвя шоколадови специалитети, за да контролира калориите в тях.
„Много по-лесно е, когато готвя сама. Слагам само качествени продукти и съм сигурна точно какво ям и колко калории съдържа десерта”, обяснява Памела. Тя вече се справя отлично със сладкарството и умее да прави вълшебни десерти от любимия й шоколад. Ето и две от нейните рецепти.
Шоколадови мъфини
Продукти
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
няколко капки есенция ром или ванилия
3/4 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. тъмно какао, препълнени
100 г течен шоколад (или блокче шоколад, начупено на парченца)
пудра захар за поръсване
Приготвяне
Пресейте заедно брашното, ванилията и бакпулвера в голяма купа. Добавете захарта и разбъркайте добре. Ако използвате есенция, добавете я към млякото.
В друга купа с вилица разбийте яйцата, добавете постепенно олиото и накрая прясното мляко, в което предварително сте разтворили какаото.
Направете кладенче в средата на сухата смес и постепенно добавете яйчната смес, като се стараете да не разбърквате прекалено много ( иначе мъфините няма да станат пухкави).
Поставете хартиена кошничка във всеки отвор (или намажете с масло и поръсете с брашно). Напълнете всеки отвор до 1/2 от височината с тесто. Отгоре поставете по малко течен шоколад (или парченце).
Допълнете с тесто до 3/4 от височината на отворите. Изпечете за около 20-25 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Извадете от фурната, охладете за около 5 минути и извадете кексчетата от формата. Поръсете отгоре обилно с пудра захар.
Шоколадови трюфели
Продукти
4 с.л. масло
50 г пудра захар
2 жълтъка
100 мл сметана
2 с.л. захар
300 г черен шоколад
60 г смлени лешници
4 капки есенция ром
неподсладено какао на прах
Приготвяне
Маслото разбивате със захарта - докато се получи бял крем. Прибавят един по един жълтъците и разбивате. Кипнете сметаната в малка тенджерка и разтворете в нея 2 с.л. захар. Прибавете сметаната съм маслената смес. Шоколада разтапяте на водна баня - добавяте го и него както и смлените ядки. Оставяте в хладилник за 2 часа, след което оформяте топчици и овалвате в какао. Нека да престоят една вечер в хладилник преди сервирането.