Палачинкова месна торта

Палачинкова месна торта Лакомник
Палачинкова месна торта
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

За палачинките:

3 яйца

1 ч. ч. брашно

1 ч. ч. прясно мляко

щипка сол

щипка сода за хляб

 

За плънката:

 

500 г кайма

2 глави лук

3 домата

3 скилидки чесън

сол

олио

черен пипер

За поръсване:

кашкавал

Начин на приготвянe

Каймата се пържи заедно с наситнения лук, сол, черен пипер, червен пипер и чесън.  Добавят се ситно нарязаните домати, магданоз и се оставя да поизври течността. От брашното, яйцата, сол и сода, разбити в прясното мляко, се прави палачинкова смес. С нея се правят палачинки, съобразени с големината на съда, в който ще се прави тортата. На дъното на съда се слага палачинка и върху нея се изсипва част от плънката, върху нея пак палачинка и смес и така до свършване на продуктите. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал. Тортата се пече в предварително загрята фурна около 15 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц