Палачинки с тиквички и кашкавал



Приготвяне
1 час
Порции

4

Начин на приготвянe
Тиквичката се настъргва, леко се осолява и се поставя в цедка да се отцежда от водата. В купа се разбиват първо яйцата. Към тях се добавят брашното с бакпулвера, настърганият кашкавал, отцедената тиквичка, солта, черния пипер, магданоза и прясното мляко. Сместа се покрива и съхранява в хладилник за около час, но може и да се използва веднага. Ако се е сгъстила много, се долива още малко мляко. Загрява се намаслен, с незалепващо покритие тиган на средна температура. Изсипва се от сместа и палачинките се пържат до златисто и от двете страни.
* От това количество продукти стават 8 броя палачинки (при диаметър на тигана - 25 см).
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп