Палачинки с тиква
За деца над 7 месеца
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изпечената (или сварената) тиква се пюрира и се смесва с разбитите яйца. Добавя се брашното, пресято с бакпулвера, млякото, канелата, джинджифила и се разбърква. Получава се тесто, малко по-гъсто от палачинковото. Ако е необходимо се добавя още малко брашно или мляко. В загретия тиган се капва малко олио и се изсипва 1 черпак от сместа, разстила се по повърхността на тигана, когато се изпече се обръща от другата страна да се изпече. Готовите палачинки се поднасят с мед и нарязани на ситно орехови ядки.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп