Пай с кайма

Пай с кайма Лакомник

Вкусна идея за закуска и хапване през целия ден

Пай с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

готово тесто за пица

250 г кайма

3 яйца

1 глава лук

масло

олио

черен пипер на вкус

червен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Каймата и лукът се задушават на тиган в малко масло и олио. Подправя се, прибавят се две твърдо сварени яйца, настъргани на едро ренде. Отделно сиренето се натрошава и се разбърква с едно сурово яйце. Тестото се разделя на две, едната част се разстила в намаслена тава, сипва се равномерно плънката, покрива се с останалото разточено тесто. Намазва се с яйце и се пече до готовност на умерена фурна – 180 градуса около 25 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц