Пай с гъши дроб

Пай с гъши дроб Лакомник
Пай с гъши дроб
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

2 ч.ч. брашно

100 г масло

щипка сол

6 с.л. студена вода

1 яйце

За плънката:

2 с.л. зехтин

100 г замразен гъши дроб

100 г сушени манатарки

100 мл прясно мляко

черен пипер на вкус

щипка сол

Начин на приготвянe

Добавете към брашното добавете маслото, нарязано на парченца, щипка сол, студената вода. Замесете меко еластично тесто и го завийте в прозрачно домакинско фолио. Поставете го в хладилник поне за 1 час. След това разточете тестото. Поставете го за половин час в хладилника.

Нарежете две филийки от замразения гъши дроб на кубчета и го сложете в загрят тиган да се запържи. Добавете черен пипер, зехтин, предварително накиснатите манатарки и пасирани скилидките чесън.

Извадете тестото и го разточете на тънка около 1 пръст кора. В средата изсипете плънката и завийте на голямо руло. Плънката е доста и тестото само леко ще я покрива отстрани. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна изпечете за около 20 минути или докато получи златист цвят.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц