Добре е да сложите консервираното кокосово мляко още от предната вечер в хладилник. Сложете и една празна купа във фризера.
Първо пристъпете към приготвянето на блата. Смесете бадемите и фурмите и с помощта на чопър или кухненски робот ги смелете до получаването на лепкаво тесто. Готовото тесто се разпределя на дъното на подходяща тавичка или в отделни малки форми, ако предпочитате да сервирате отделно на всеки. Дъното и стените на съда трябва да са покрити с хартия за печене.
Време е да направите муса от авокадо. Просто смесете всички съставки за муса и ги разбийте на гладка смес. Разпределете получения крем равномерно върху блата и приберете сладкиша в хладилник.
Извадете консервите кокосово мляко от хладилника, като внимавате да не ги разклащате. Отворете ги. Ще ви направи впечатление, че гъст кокосов крем се е отделил на повърхността, а течността се е утаила на дъното.
С лъжичка оберете кокосовия крем и от двете консерви и го сложете в изстудената купа. Разбивайте с миксер в продължение на 4-5 минути. Добавете ванилията и пудрата захар и разбийте за още 2 минути.
Разнесете сметановия крем върху пая. По желание може да украсите с кристална кафява захар, настърган шоколад или кокосови стърготини.
Покрийте сладкиша с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилник поне за 12 часа.