Ошав

Ошав Лакомник
Ошав
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

500 г сушени плодове (ябълки, круши, сини сливи, кайсии)
3 к.ч. захар или 3 с.л. мед

Начин на приготвянe

Сушените плодове се измиват добре и се накисват в студена вода за около 12 часа. След това плодовете се изваждат, а течността, в която са киснали, се прецежда през гъсто сито и с нея отново се заливат плодовете и се варят до омекването им, като тогава към ошава се прибавя медът или захарта. Компотът се оставя в тенджерата, докато изстине, след което се слага в дълбок стъклен или порцеланов съд.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц