Охлюви – сладка баница
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
15
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Замесваме от всичките продукти тесто, което оставяме да втаса. След това разделяме тестото на 5 равни по големина топки. Разточваме всяка една от топките, като ги нареждаме една върху друга и помежду им ги намазваме с малко масло и поръсваме със счукани орехи. После навиваме всички разточени и поръсени с орехи листа на руло. Нарязваме го на шайби, дебели не повече от 2 см. Нареждаме ги в тава и ги оставяме да бухнат. Печем в умерена фурна. След като изстинат, се заливат със сироп от 1 л вода и 1 кг захар (сиропът трябва да е студен). Аз винаги правя по-голяма доза и като ги изпека, ги съхранявам в хартиен плик две-три седмици, когато ни се прияде - ги заливам със сироп.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп