Ориз с телешко и маслини
Апетитна и диетична идея за обяд
Приготвяне
45 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете месото на кубчета, прибавете брашното и разбъркайте. Запържете в загрятата мазнина до златисто и отнемете от огъня. Отделно загрейте зехтина и запържете лука до прозрачност. Прибавете месото и гответе около 2 минути. Залейте с 250 мл горещ бульон, когато водата се изпари добавете подправките, доматеното пюре, пасирания чесън и сол на вкус. Гответе за минута, залейте с още 500 мл бульон, когато кипне прибавете нарязаната чушка, маслините и ориза. Отново оставете да кипне и задушете под капак за 20 минути.
Още по темата
Измийте спанака и го почистете от дръжките. Кипнете вода и сварете ориза за 15 минути. Изцедете водата. През това време отделно кипнете друга вода и сварете в нея...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп