Ориз със спанак и синапено семе
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Оризът сварете за около 20 минути или според указанията на опаковката. Следете обаче процеса, защото не трябва да преварявате ориза. Загрейте зехтина на средно силен огън в дълбок тиган и добавете синапените зърна. Добавете лука, наситнените чушки, чесъна и сотирайте докато лукът покафенее.
Добавете спанака с малко сол и гответе още докато спанакът омекне и течността изври.
Добавете куркумата, кимиона, гарам масала и чилито и сотирайте още 2-3 минути като бъркате. Добавете сол на вкус. Добавете ориза и разбъркайте леко.
* Гарам масала е смес от индийски подправки и ще я намерите в големите супермаркети или индийски магазини.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп