Ориз със спанак и гъби

Здравословна и вкусна рецепта и за децата


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарязват се почистените гъби, и се сваряват в подсолена вода за 3-4 минути. В по-дълбок тиган се запържва ситно нарязаният лук и настъргания морков, след това се добавят гъбите, запържват се и те за 2-3 минути и се слага ориза. След като ориза стане прозрачен се слага и нарязаният спанак и подправките (чесън, черен пипер, сол), оставя се на котлона за 2-3 минути, като се бърка постоянно. В подходяща тава се изсипва цялата смес и се долива с гъбеният бульон в пропорция 3 към 1 (на 2 ч.ч. ориз, 6 ч.ч. вода). Слага се във фурната на 250С, а след като се извади се слага и ситно нарязан магданоз. Когато изстине малко, се разбърква леко.
Още по темата

Наденицата се нарязва на кубчета и се запържва. Картофите се нарязват също на кубчета, слагат се при наденицата и се пържат. Спанакът се измива и накъсва, слага се в...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп