Ориз със скариди и подправки

Оригинално и апетитно предложение


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Оризът се измива под течаща вода. Лукът и чесънът се обелват и нарязват на дребно. В голям тиган с дебело дъно се сгорещява мазнината. Прибавят се лукът, пръчката канела, карамфилът и кардамонът. Всичко се задушава до омекване на лука. Добавят се чесънът и куркумата. Пържи се 1 минута и се прибавят скаридите. Готви се 2-3 минути и се добавя отцеденият ориз. Сипва се водата и се посолява на вкус. Ястието се кипва и огънят се намалява на минимум. Готви се 15 минути без капак. Тиганът се сваля от котлона и се похлупва. Оризът престоява 10 минути, след което се разбърква добре.
Още по темата

Скаридите се заливат със сока лимона и се оставят да се мариноват за няколко минути. Сотират се за 1 – 2 минути в затопления зехтин. Изваждат се с...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп