Сварете ориза в подсолена вода докато омекне и го изцедете от водата. Върнете го обратно на котлона за около минута и бъркайте за да се подсуши леко. Прибавете масло и разбъркате. Отстранете от огъня и оставете да изстине за известно време. От тази смес направете котлети, като ги оваляте в сухарите и ги веднага ги запържете в предварително загрята мазнина.
За да приготвите соса сварете предварително накиснатите гъби в бульон Запържете ситно нарязания лук в олио, прибавете брашното и продължете да запържвате при постоянно бъркане до златисто. При постоянно бъркане прибавете към брашното на тънка струя бульона от гъбите, така че да не се получат бучки и оставете да кипне. Прибавете лимоновия сок, захар, сол на вкус, стафидите и бадемите. Оставете да кипне. При сервиране залейте котлетите с получения сос.