Ориенталска разядка с нахут

Ориенталска разядка с нахут Лакомник

Вкусно, апетитно, здравословно и лесно предложение

Ориенталска разядка с нахут
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г нахут

2- 3 скилидки чесън

2- 3 с.л. тахан

1 к.ч. кедрови ядки

2- 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок

щипка сол

щипка сода бикарбонат

Начин на приготвянe

Нахутът се слага в тенджера. Налива се вода и се поръсва щипка сода. Съдът се похлупва. Нахутът се оставя да кисне едно денонощие. На следващия ден се отцежда от водата. Налива се нова. Количеството й е два пръста над нивото на зърната. Тенджерата се похлупва. Нахутът се вари на кротък огън, час, час и половина. След готовност, се отцежда водата. Сварените зърна се слагат в блендер. Добавят се ядките, таханът, лимоновият сок, скилидките чесън и щипката сол. Съставките се разбиват в блендера. Слага се в купа. Поднася се с тостерни филийки хляб.

Още по темата
Още по темата
Разядка с гъби
Идеално допълнение за ястия от месо или към топлата питка http://www.youtube.com/watch?v=9y7fX7WSr8g
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц