Орехчета
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разбиват се добре яйцата и пудрата захар, след което прибавяме маста, содата, ванилията и накрая брашното. Получава се средно меко тесто. От него правим малки топчета, колкото лешник. Предварително сме загрели на котлона специалната преса. Поставяме топчетата от тесто и притискаме. Печем от двете страни по две минути и така, докато не свърши тестото. След като са готови орехчетата, приготвяме яйчения крем оставяме го да се охлади, след което пълним орехчетата. После ги слепваме и ги овалваме в смлени орехи. По желание можем вътре да поставим и половин орехова ядка.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп