Огретен с целина



Приготвяне
40 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Обелете и нарежете картофите на тънки филийки. Обелете и нарежете целината на парчета с подобна форма. Сложете в купа картофите, целината, солта, пипера, сметаната млякото, половината пармезан и разбъркайте. Прибавете наситнените салвия и чесън, разбъркайте всичко. Прехвърлете в тавичка и наръсете с още малко пармезан. Сложете фолиото и гответе 40 минути, после го махнате, сложете останалия пармезан и допечете, докато се разтопи.
Още по темата

Сварете пастата по указанията на опаковката в подсолена вода до полуготовност. Нарежете доматите и тиквичката на кръгчета. Пригответе заливката като пасирате чесъна,...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп