Огретен със зеле и бекон
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 190 градуса. Загрейте тиган на средно силен огън и запържете бекона без мазнина, докато стане хрупкав. Отстранете от съда. В същия тиган сложете 20 г масло и когато се разтопи, добавете чесъна докато омекне за 2 мин. Добавете зелето и разбъркайте добре. Оставете докато зеле омекне на слаб огън и добавете бекона. Подправете с пипер и сложете магданоза.
Намаслете с останалото масло тавичка. Смесете картофите с 350 мл от сметаната и 100 г от пармезана. Добавете сол и черен пипер. Сипете пласт от тази смес в тавичката, отгоре сипете пласт от сместа със зелето. Повторете пластовете. Отгоре сипете оставащата сметана и поръсете пармезана. Покрийте с фолио и печете 1 час. Открийте и печете още 20 минути.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп