Огретен от шунка и карфиол



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Карфиолът се вари 15 минути в подсолена и подкиселена с 1 ч.л. оцет вода, отцежда се и се накъсва на цветчета. Ситно нарязаният лук се запържва в половината от маслото и се прибавя към карфиола заедно с нарязаната на кубчета шунка. Сместа се поставя в съд от огнеупорно стъкло. В млякото се размива 1 с.л. брашно, смесва се с разбитите жълтъци и щипка сол и се вари на тих огън 3—минути при постоянно бъркане. Сосът се излива върху карфиола и шунката, повърхността се заглажда, наръсва се с галета и се нареждат парченца от останалото масло. Ястието се пече 20–25 минути в умерена фурна, докато се зачерви.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп