Огретен от шунка и карфиол

Огретен от шунка и карфиол Лакомник
Огретен от шунка и карфиол
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава карфиол

1 глава лук

1/2 пакетче краве масло

250 г шунка

1 ч.ч. прясно мляко

2 жълтъка

3–4 с.л. галета

4 с.л. настърган кашкавал

оцет

брашно

сол

Начин на приготвянe

Карфиолът се вари 15 минути в подсолена и подкиселена  с 1 ч.л. оцет вода, отцежда се и се накъсва на цветчета. Ситно нарязаният лук се запържва в половината от маслото и се прибавя към карфиола заедно с нарязаната на кубчета шунка. Сместа се поставя в съд от огнеупорно стъкло. В млякото се размива 1 с.л. брашно, смесва се с разбитите жълтъци и щипка сол и се вари на тих огън 3—минути при постоянно бъркане. Сосът се излива върху карфиола и шунката, повърхността се заглажда, наръсва се с галета и се нареждат парченца от останалото масло. Ястието се пече 20–25 минути в умерена фурна, докато се зачерви.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц