Огретен от пиле



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

5

Начин на приготвянe
Пилето се нарязва на порции и се сварява в подсолена вода. Изважда се, обезкостява се и се нарязва на дребни парчета. В бульона от пилето се сваряват едро нарязаните гъби. Изваждат се и се смесват с месото, сол и черен пипер. Половината от ориза се разстила в намазнена тавичка, върху него се слага месото и се покрива с останалия ориз. Залива се с 3 ½ ч.ч. бульон и се пече в умерена фурна, докато оризът поеме течността. Ястието се залива с разбитите в млякото яйца, сол, слагат се парченца масло и се пече още 10-15 мин. Поднася се поръсено с настърган кашкавал.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп