Овчарска питка



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

8

Начин на приготвянe
Разбиват се двете яйца и към тях се прибавят млякото и водата, в която е разтворена маята, солта и захарта. Прибавя се брашно, докато се получи меко тесто. Готовото тесто се разточва на правоъгълник и се намазва обилно с кравето масло. Върху маслото се маже сместа, приготвена от смесването на натрошеното сирене с киселото мляко. Завива се на руло, което се нарязва на тънки парчета с дебелина около 2 см.
Парчетата се подреждат в намазана с олио тава и се изчаква да втасат. Заливат се със заливка, приготвена от разбитото яйце, смесено с 5 с.л. прясно мляко. Пече се на 200-220 градуса до златисто.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп