Овнешка яхния с ориз

Овнешка яхния с ориз Лакомник
Овнешка яхния с ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г овче месо от плешката

3 глави лук, наситнен

1 ч.ч. ориз

5 ч.ч. вода

лой или масло около 60 г

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете на парчета месото, като отделите костите. Сложете го да ври с водата, нарязания лук, черен пипер и сол, докато месото омекне съвсем – около час и половина. Нарежете лойта на парченца и я стопете. В отделената мазнина пуснете ориза, разбъркайте го добре и го залейте с бульон от месото. Сервирайте в дълбока купа, на дъното на която сте сложили месото, а отгоре изсипете ориза. Ястието трябва да е много горещо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц