Овнешка супа

Овнешка супа Лакомник
Овнешка супа
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кг овнешко месо

1-2 глави лук

1-2 чушки

1-2 домата

3-4 с.л. ориз

2-3 картофа

2 яйца

4 с.л. олио

1 ч.ч. прясно мляко

сол

оцет

магданоз

чубрица

девесил

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на малки парчета и се полусварява в подсолена вода. Прибавят се ситно нарязаните лук, чушки, картофи, домати и олиото. Когато месото се свари, се слага оризът. Чорбата се вари още 10-15 мин. и се застройва с разбитите в прясното мляко яйца. Поръсва се с чубрицата, магданоза, девесила и се подправя с оцет на вкус.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц