




В подходящ съд се разбиват леко яйцата. Прибавят се последователно, като непрекъснато се бърка с телена бъркалка олиото, брашното, киселото мляко, в което предварително е угасена содата бикарбонат, и натрошеното сирене. Сместа се разбърква много добре, докато се образува еднородна кашообразна маса.
В предварително намаслената тава се слагат две кори. Горната се наръсва по-обилно с олио, след което се разстила част от плънката. Слага се следващата кора, поръсва се с мазнина и пълнеж, после друга кора и така, докато свършат продуктите. Горният пласт завършва с две поставени една върху друга кори. Най-горната от тях се намазва обилно с мазнина и разбит жълтък. Пече се във фурна при температура 250°С. Изпечената баница се изважда и докато е гореща, се поръсва с пудра захар. След като изстине, се нарязва на парчета и се поднася с кисело мляко.
