Вкусни, хрупкави и ароматни банички за закуска
Зеленчуците се почистват и измиват. Стържат се на ренде. В тиган се слага 1 с.л. краве масло. Съдът се поставя на включен котлон. Добавят се зеленчуковите стърготини. Продуктите се запържват, задушават под капак. След 15 минути, съдът се оттегля. Корите се разстилат на кухненски плот. Режат се надлъжно наполовина. Мажат се с олио. Към плънката се привавят настърганият кашкавал, едно яйце и белтъкът от второто. Съставките се объркват. Върху всяка кора се слага по 2 с.л. от плънката. Кората се завива на пура, като отстрани краищата се прегъват навътре и след това се навива пурата. Готовите банички се слагат в тава. Мажат се с разбит жълтък. Пекат се на умерена фурна, 30 минути. Поднасят се топли. Сметаната се разбива с прясно мляко. Сосът се налива в каничка. С него се гарнират баничките.