Пригответе тавичките си за мъфини, като ги застелите с хартиени формички. В купа смесете сухите съставки: брашно, ванилии, сол, бакпулвер, кокос, и ги разбъркайте с телена бъркалка (да премахнете бучиците от брашното). В друга купа разбийте маслото на гладък крем и добавете захарта. След като разбиете хубаво и захарта, прибавяйте яйцата едно по едно, като бъркате хубаво след всяко едно. На три пъти добавете брашнената смес и млякото - на два пъти (брашно, мляко, брашно, мляко, брашно). Разпределете тестото в 12 формички за мъфини и печете в предварително загрята на 180°С фурна за 15 минути. Проверете с клечка за зъби дали са опечени. Ако клечката излезе с малко мокри трохи, това означава, че на кексчетата са им нужни още 2-3 минути. Ако излезе чиста от първия път, има опасност да сте ги препекли и да са станали сухи. Изрежете внимателно капачетата на готовите мъфини и ги напълнете с готовия пълнеж.
Пълнеж:
Загряваме млякото и брашното в малък съд. Бъркаме, докато почне да се сгъстява. Отстраняваме от огъня.
Когато сместа се разхлади, прибавяме маслото, ванилията и захарта. Разбийте на висока скорост на миксера, докато сместа стане пухкава. Приберете в хладилника, докато приготвяте сместа за покритието.
Глазура:
Млякото се слага да кипне и към него се добавя шоколадът, начупен на парчета, кравето масло и пудрата захар. Глазурата се бърка с дървена шпатула до напълно разтопяване на шоколада и придобиване на гъстота.
Отгоре ги залейте с шоколадовата глазура. Готовите мъфини оставете за час-два в хладилника за да стегнат.