Мусака с дробчета и гъби

Мусака с дробчета и гъби Лакомник

Задължително опитайте тази вкусотия

Мусака с дробчета и гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1-1,5 кг пилешки дробчета

2 глави лук

2 моркова

1 червена чушка

200 г гъби

2 домата

сол

черен пипер

чубрица

босилек

За заливката:

2 яйца

1 кофичка кисело мляко

2 с.л. царевично нишесте

Начин на приготвянe

На дъното на йенска тавичка с капак се нареждат шайбите лук, поръсва се със сол, черен пипер, чубрица. Отгоре се редят нарязаните пилешките дробчета, поръсват се с подправки отново, след това се прибавят морковите, гъбите и чушката. Леко се разбъркват с дробчетата, захлупва се и се пече в силна фурна. От зеленчуците се появява доста течност, затова веднага след нейното появяване, се маха капака и се оставя да се запече. След това се нареждат кръговете домат, отгоре се посолява и се поръсва с босилек. Пече се до придобиването на загар на доматите. След това се добавя заливката се допича на 200 градуса до зачервяване.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц