Мусака от чушки, сирене и яйца



Приготвяне
45 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Изпечените и обелени чушки нарязваме на парчета. Разбиваме яйцата и към тях прибавяме натрошеното сирене, киселото мляко, черния пипер и магданоза. В малка тавичка, намазана с половината от олиото, разстиламе половината от чушките, а над тях половината от сместа (сиренето с яйцата), след това повтаряме и нареждаме отново чушките. Завършва се със сместа от сиренето и яйца.
Отгоре покриваме с шайби пресен домат и поръсваме останалата част от олиото. Печем в гореща фурна (220°С) за 15-20 минути (докато се зачерви). По желание може да се поръси с настърган кашкавал и да се запече повторно за 5 минути.
Получават се 4 порции. Сервира се топло или студено. Може да бъде както ястие, така и предястие.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп