Мусака от тиквички с ориз
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Тиквичките се остъргват, нарязват се на кръгчета, посоляват се, отцеждат се 10 минути и се изпържват (бланшират) леко в част от мазнината. В останалата мазнина се задушават 5-10 минути настърганите на ренде домати. Прибавя се ориза заедно с червения пипер и се залива с 1 ч.ч. топла вода. Посолява се на вкус и се вари, докато поеме водата. Поръсва се със ситно нарязания магданоз. В тавичка се нареждат на пластове тиквичките и ориза, като се започва и се завършва с пласт от тиквички.
Ястието се залива с разбитите с прясното мляко яйца и се пече в средно силна фурна.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп