Мусака от макарони и месо

Мусака от макарони и месо Лакомник
Мусака от макарони и месо
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Маруся Димитрова, Попово
Лакомник Необходими продукти

олио
1 глава (средна) кромид лук
500 г кайма
1 пакет макарони
сол на вкус
чубрица
черен пипер
1 с.л. червен пипер
дом. пюре или консерва, или пресни домати - по ваша преценка
(ако имате, сложете 2-3 гъбки)
За заливката:
2-3 яйца
2 1/2 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно
сирене
настърган кашкавал

Начин на приготвянe

Макароните се сваряват, но не напълно. Изцеждат се от водата. В тиган запържваме нарязания лук. Слагаме каймата и подправките. След това - доматеното пюре или консерва, или пресни домати - нарязани. Половината от макароните се слагат в тава, на дъното на която сте сложили малко мазнина - олио. Изсипвате каймата и покривате с другата половина макарони. Слагате да се пече във фурната. Приготвяте заливката и преди напълно да е готова мусаката, се залива и се поръсва с настърган кашкавал. Поставя се отново да се пече във фурната.

Добър апетит!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц