Мусака от коприва
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Копривата се попарва във вряща подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва в 2 с.л. олио. В 3 с.л. олио се запържва нарязаният лук, прибавя се оризът и след няколко минути се залива с 2 ч.ч. гореща подсолена вода. Вари се, докато набъбне оризът. Доматите се нарязват на филии и половината от тях се подреждат в намаслена тавичка. Върху тях се изсипва половината ориз, а върху него копривата, смесена с натрошеното сирене и черен пипер. Слага се останалият ориз и се покрива с останалите домати. Залива се с 1 яйце, разбито в половината прясно мляко, и се пече. Накрая ястието се залива с бешамелов сос, приготвен от маслото, брашното, останалото мляко, яйцата и се допича.
Още по темата
В тенджера наливаме около 1 литър вода. Докато заври водата, в тиган слагаме олио и ситно нарязания лук с малко вода да се задушава. Когато заври водата, добавяме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп