Мусака от зелен фасул

Мусака от зелен фасул Лакомник
Мусака от зелен фасул
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
8
Автор
Силвия Иванова, Момчилград
Лакомник Необходими продукти

1 кг зелен фасул
2 моркова
2 глави лук
2-3 сварени картофа
3 домата
1 връзка магданоз
джоджен
1 к.ч. олио
1 ч.л. червен пипер
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
3 яйца
3 с.л. брашно
щипка сода
1/3 пакетче масло (125 г)
сол

Начин на приготвянe

Измитият фасул се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. В олиото се задушават лукът, настърганите моркови и нарязаните на кубчета сварени картофи. Слага се червеният пипер, доматите и свареният зелен фасул. Всичко се обърква и се изсипва в тавичка. Овкусяваме с подправките и сол на вкус и заливаме с водата от фасула, така че да се прикрият зеленчуците. Запичаме във фурна. Когато е готово, заливаме със заливката, поставяме парченца масло отгоре и запичаме отново до розово. Поднасяме с кисело мляко и чесън или салата според сезона!

Да ви е сладко!

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц