Мусака от зелен фасул
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Измитият фасул се нарязва на парчета и се сварява в подсолена вода. В олиото се задушават лукът, настърганите моркови и нарязаните на кубчета сварени картофи. Слага се червеният пипер, доматите и свареният зелен фасул. Всичко се обърква и се изсипва в тавичка. Овкусяваме с подправките и сол на вкус и заливаме с водата от фасула, така че да се прикрият зеленчуците. Запичаме във фурна. Когато е готово, заливаме със заливката, поставяме парченца масло отгоре и запичаме отново до розово. Поднасяме с кисело мляко и чесън или салата според сезона!
Да ви е сладко!
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп