Мусака от дроб, бъбреци и език



Приготвяне
2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
Бъбреците се почистват от легенчето, изкисват се за няколко часа в студена вода, а след това в подкислена с оцета вода. Накрая се изкисват в разбитото с вода кисело мляко, отцеждат се и се нарязват на кубчета. Езикът се сварява в подсолена вода заедно с морковите, обелва се и се нарязва на кубчета. Картофите се сваряват в подсолена вода заедно с кима и се нарязват на кубчета. Нарязаните черен дроб, бъбреците и лук се запържват леко в 2-3 с.л. олио. Поръсват се със сол, черен пипер и се смесват с езика. Половината от картофите се слагат в обилно намазнена тавичка, върху тях се слагат субпродуктите, нарязаните сварени моркови и се покриват с останалите картофи. Заливат се с разтопеното масло. Мусаката се пече в силна фурна 20 мин.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп