




Морковите се настъргват и се смесват с натрошените орехи. Добавят се всички останали продукти за блата, като яйцата са предварително разбити. Бърка се с ръце до получаването на хомогенна смес.
Всичко се изсипва в намазнена форма върху хартия за печене, в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор, за 40-50 мин.
Вече изстиналият блат се разрязва на 2 еднакви части. Сметаната се разбива леко с миксер, без да става пухкава. Сиренето се разбива с пудрата захар и се смесва със сметаната и портокаловата кора. Разбърква се леко. Поставяме първия блат и го намазваме обилно с половината крем, следва вторият блат и отново намазваме с останалия крем, като внимателно намазваме тортата и отстрани. Отгоре поръсваме с орехите.
Да ви е сладко!
