3а да приготвите сиропа, излейте ябълковия сок в тиган, поставен на силен огън, изчакайте да заври и варете 1 минута. Добавете ябълките и ги оставете да поврят на слаб огън 4 минути или докато омекнат, но без да се разпаднат. Отстранете тигана от котлона, за да изстине на стайна температура. Добавете ванилията и малините и разбъркайте. Смелете лененото семе на едро в ръчна или електрическа мелничка. Сипете го в голяма купа и добавете трите типа брашно, кафявата захар, бакпулвера и сол на вкус. Разбъркайте добре. В малка купа смесете жълтъка и суроватката, а в друга, по-голяма, разбийте трите белтъка, докато се втвърдят. Направете „кладенче" в средата на сухите съставки, излейте в него сместа с жълтъка и разбъркайте, като внимателно добавите и белтъците. Загрейте уред за приготвяне на гофрети с незалепващо покритие и го намажете с малко зехтин. Сипете тестото с лъжица, като го разпределите равномерно. Затворете уреда и печете 2 минути или докато вафлите станат златистокафяви и хрупкави. Сервирайте гофретите топли с ябълково-малинов сироп.