Миш-маш в точени кори

Миш-маш в точени кори Лакомник
Миш-маш в точени кори
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г лук

150 г зелени чушки

150 г чушки сиврия

100 г краве масло

1 голям домат

100 г печени червени чушки (от буркан)

6 яйца, 250 г краве сирене

1 връзка магданоз

1/2 пакет фини точени кори

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Лукът и зелените чушки се нарязват на ситно и се запържват в част от маслото до полуомекване. Доматът се нарязва на кубчета, червените чушки на ситно и се прибавят към омекналите зеленчуци. Овкусяват се с черен пипер и се задушават, докато се изпари течността. Яйцата се разбиват в купа. Към тях се прибавят натрошеното сирене и ситно нарязаният магданоз и се разбърква добре. Яйчената смес се изсипва при леко изстиналите зеленчуци и отново се разбърква. Отрязва се парче хартия за печене, което се намокря с вода, намачква се и се разстила върху кухненски плот.

Намазва се обилно с част от останалото масло. Две от корите се слагат една до друга върху хартията откъм широката си част и се намазват с масло. Върху тях се подреждат нови две кори и също се намазват. Това се повтаря до изчерпване на корите. След това хартията заедно с корите се премества внимателно в тиган с огнеупорна дръжка. Оформя се вдлъбнатина по ръба на съда. Покрива се с тези, които са останали извън тигана. Хартията, която също е останала извън тигана, се отлепва от корите и се откъсва, за да не се запали. Ястието се запича за кратко на котлон, докато хване хрупкава коричка отдолу. След това се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10–15 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц