Милинки
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Маята със захарта и 1 чаша вода (топла) се разтваря и се прибавя към предварително разбитите яйца, сол, олио, оцет, кисело мляко. Прибавя се и брашно постепенно за меко тесто. Престоява 20 мин., премесва се отново и се правят малки топчета, по-големи от орех. Потапят се в предварително разтопени масло и мас и се редят в тава. Оставя се да втаса. След това останалата мазнина се слага на котлона. Прибавят се 1–2 с.л. брашно, да се позапържи, и се поливат милинките по фугичките. Пече се в умерена фурна до 40 мин и се поръсва с пудра захар.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп