Милинки

Милинки Лакомник
Милинки
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
10
Автор
Руска Иванова, Раднево
Лакомник Необходими продукти

3 яйца
1 с.л. сол
2-3 с.л. захар
1 кубче мая
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. вода
1 с. л олио
1 с.л. оцет
1 пакетче масло и толкова мас
брашно около 1,200 кг

Начин на приготвянe

Маята със захарта и 1 чаша вода (топла) се разтваря и се прибавя към предварително разбитите яйца, сол, олио, оцет, кисело мляко. Прибавя се и брашно постепенно за меко тесто. Престоява 20 мин., премесва се отново и се правят малки топчета, по-големи от орех. Потапят се в предварително разтопени масло и мас и се редят в тава. Оставя се да втаса. След това останалата мазнина се слага на котлона. Прибавят се 1–2 с.л. брашно, да се позапържи, и се поливат милинките по фугичките. Пече се в умерена фурна до 40 мин и се поръсва с пудра захар.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц