Милинки с рикота и сушени домати

Чудесна идея за силна и вкусна закуска


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 200 С. Зехтинът се сгорещява в тиган. Прибавя се ситно нарязаният лук и се задушава до омекване. В голяма купа се пресява брашното, бакпулверът и солта. С вилица се разбърква сместа. Прибавят се лукът, рикотата, подправките и доматите, като след всяко се разбърква с вилица. Постепенно се сипва млякото, разбърквайки с вилица до получаване на меко тесто. Прехвърля се върху набрашнена повърхност и бързо се доомесва. Тестото се оформя на топка, след което се разточва на питка. Разрязва се на парчета, които се нареждат в огнеупорна тава. Намазват се с разбит жълтък с вода. Бисквитите се пекат 25 минути.
Още по темата

В голяма купа се смесват двата вида брашно, бакпулверът, захарта и солта. Сместа добре се разбърква. Добавя се маслото, нарязано на кубчета и с пръсти се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп