Милинки с извара

Икономична и вкусна закуска само за 30 минути


Приготвяне
30 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Смесвате содата с киселото мляко. Разбивате с миксер яйцата, добавяте захарта, прясното мляко, кисело мляко, изварата и брашното. Замесвате средно меко тесто.
Отделно за плънката разбивате изварата с пудрата захар, лимоновия сок и яйцето.
От тестото правите топки, големи колкото яйце, натискате ги в средата и във всяка оформяте гнездо, което пълните с приготвената плънка. В средата слагате 2-3 орехови ядки. Нареждате така оформените „гнезда” в намазнена тава и печем в умерена фурна.
Още по темата

Още в самото начало подчертаваме, че трябва точно да се спазва технологията и количеството на определените продукти. За това те са посочени в грамове. Спазвайки тези...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп