Мекици с месо

Мекици с месо Лакомник

Домашни вкусотии за закуска

Мекици с месо
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

олио за пържене

За тестото:

1 ч.ч. прясно мляко

11 г суха мая

1 ч.л. сол

2 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода

около 800 г брашно

За плънката:

500 г кайма

1 глава лук

чубрица

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Разтворете маята с прясното мляко, солта и брашно за да се получи смес с гъстота на кексово тесто и оставете да втаса. Киселото мляко се смесва със содата, ако месите на ръка го добавяте към втасалата мая. Прибавяте от брашно и замесвате меко тесто, което се оставя, завито на топло да втаса за втори път. Пригответе плънката като запържите ситно нарязания лук, раздробената кайма, подправете и запържете до готовност на каймата. Вземете топче от тестото, оформете мекица и изпържете в силно загрято олио на котлон, върху полуготовата мекица сложете от плънката, оставете за минутка в тигана и извадете. Повторете с останалото тесто.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц