Медена торта с ядки
Разкошна и сочна торта с медени блатове
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В брашното се слагат затопленият мед и останалите продукти, без ядките. Оцетът се слага накрая и се замесва тесто, разделя се на две части и едната се разстила в намазана с масло тавичка. Поръсва се с орехите и стафидите и се покриват с другата половина от тестото. Притиска се и се пече в силна фурна. Тортата се нарязва изстинала. Прави се сироп от 2 ч.ч. вода и 2 ч.ч. захар. Щом заври, се полива тортата и се оставя да поеме сиропа.
Още по темата
Всички продукти за блата се разбиват добре. Сварява се на водна баня на слаб котлон. Сваля се от котлона и се добавят 2 ч.л. хлебна сода, угасена с 2 ч.л. оцет и 1/2...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп