Медена питка

Медена питка Лакомник
Медена питка
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 ч.ч. пресято брашно

2 яйца

2 ч.ч. прясно мляко

1 ч.ч. течен мед

2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. канела

1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Брашното се смесва със содата, бакпулвера, солта и канелата. Яйцата се разбиват на гъста пяна. Постепенно се налива прясното мляко, след това се добавя медът. Сместа се налива в брашното и се разбърква, докато се получи гладко тесто, което се разстила в намаслена и поръсена с брашно тавичка (с диаметър 30 см). Питата се пече 40-50 минути в предварително загрята фурна при 160 С. Поднася се топла. Може допълнително да се намаже с малко мед или да се оформи и изпече като отделни питки.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц