Маслен кекс с бадеми
Сочен сладкиш с бадемова глазура
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Сметаната се разбива със захарта, докато захарта се разтопи. Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към сметаната. Слагат се канелата и яйцата, при непрекъснато разбиване. Сместа се изсипва в намаслена или покрита с хартия за печене тава. Пече се в загрята фурна на 180С за 10 минути. Маслото се разтопява на слаб огън, прибавят се захарта, сметаната и бадемите. Глазурата се намазва на полуизпечената кора и се допича до златисто.
Още по темата
Разтопеното масло се разбива със захарта. Прибавят се един по един жълтъците, а след това и пресятото с бакпулвера брашно, млякото, сокът от лимон, смлените/счукани...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп