Мариновано кисело мляко

Мариновано кисело мляко Лакомник
Мариновано кисело мляко
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

600 г кисело мляко с масленост 4,5%
1 ч.л. морска сол
2 ч.л. сушена чубрица
1 ч.л. сушен джоджен
1 ч.л. сушен магданоз
250 мл зехтин
1 к.л. черен пипер
1 дафинов лист
1 сушена люта чушка, по желание

Начин на приготвянe

Киселото мляко се обърква леко със солта и черния пипер и се слага в тензух или двойно прегъната марля да се отцеди 2 дни в хладилника. Смесват се сухите подправки. От изцеденото мляко с ръце, намазани с мазнина, се правят малки топчици и се овалват в подправките. Всички топки се пускат в съд и се заливат със зехтина. В мазнината се слагат лютата чушка и дафиновият лист. Оставят се да престоят един ден на хладно. Сервират се с топъл хляб.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц