Манастирски гювеч

Манастирски гювеч Лакомник
Манастирски гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. ориз

1 глава лук

1 морков

400 г гъби

1 ч.ч. нарязани печени чушки

1/2 ч.ч. черни маслини

1 ч.л. червен пипер

30 мл зехтин

сол и черен пипер на вкус

магданоз

Начин на приготвянe

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават в зехтина. Гъбите се нарязват, прибавят се и се оставят да се задушат хубаво. Прибавя се почистеният и измит ориз и непрестанно се бърка около минута, докато не попие течността. Добавя се червеният пипер, бърка се кратко и се прибавят печените чушки и маслините. Залива се с 3 ч.ч. вода. Добавя се сол и черен пипер на вкус. Покрива се с капак и се оставя да ври на слаб огън на котлона или в пръстен гювеч във фурната. Сервира се с пресен магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц