Манастирска яхния

Манастирска яхния Лакомник

Вкусно и полезно хапване за обяд или вечеря на цялото семейство

Манастирска яхния
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава лук

1 стръг праз лук

1-2 моркова

½ глава целина

200 г гъби

2 чушки

3 с.л. грах(от консерва)

2 с.л. царевиа(от консерва)

200 г ориз

60 мл растителна мазнина

сол

черен пипер на вкус

магданоз или тарос/2 с.л.ситно нарязан

Начин на приготвянe

С мазнината се задушават до омекване лука, морковите, целината,чушките, нарязани на дребно. Прибавят се гъбите, 1ч.ч вода, посоляват се и се оставя да ври на тих огън. Когато омекне зеленчука се прибавят ориза, царевицата и граха. След 20 мин ястието е готово. Поднася се със ситно нарязан магданоз или тарос.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц