Манастирска боб чорба



Приготвяне
2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
Предварително почистеният и измит боб се накисва в студена вода през нощта за около 8 часа, след което водата се изхвърля. Бобът отново се залива със студена вода, слага се на огъня и се вари заедно с лука, нарязан на дребно, олиото, морковите и целината, нарязани на кубчета. Малко по-късно се прибавят нарязаната чушка, обелените скилидки чесън и лютата чушка. Когато бобът омекне, се слагат доматите, нарязани на дребно. Към края на варенето чорбата се посолява на вкус и се прибавя дребно нарязаният джоджен. Готовата чорба се поръсва със ситно нарязания магданоз. Поднася се гореща с оцет на вкус.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп