Малки питки със сирене
Приготвяне
45 минути
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В по-дълбок съд се поставят последователно киселото мляко, натрошеното сирене, содата бикарбонат, предварително угасена в оцета. Сместа се разбърква и брашното се прибавя по малко, докато се получи меко тесто. Ако е необходимо, се добавя малко хладка вода. От него с намаслени ръце се оформят малки топчета с тегло около 150-200 г.
Оставят се да отлежат около 15 минути, след което на всяко топче отгоре се прави дупчица с пръст. В нея се поставя парченце краве масло. Топчетата се нареждат в намаслена и поръсена с брашно тава на разстояние едно от друго. Пекат се в предварително сгорещена фурна за 10-12 минути. Поднасят се топли.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп